日本 - 那須羊駝牧場,草泥馬粉絲唔黎就後悔一世

今次日本自由行攻略,黎到人氣最高既明星級動物居住既牧場 –那須羊駝牧場,羊駝可能未必人人都識,但係一講係「草泥馬」,你一定會記起佢好搞笑同傻氣十足既樣。如果你好鐘意「草泥馬」既話,咁今次介紹景點,絕對會令你大聲尖叫,電話肯定影相影到電都無哂!那須羊駝牧場內一共有400幾隻羊駝,有專人管理。如果羊駝太胖既話,會有體重控制,確保每一隻都健健康康。

牧場附近有一個紀念品店。

地圖十分清晰易明,而且風格十分可愛!除羊駝外,仲有小馬同鴕鳥可以睇。

出發前,導遊會向大家講述一啲注意事項,例如羊駝係可以餵食,但只限售賣機既飼料;

而且唔好見到羊鴕咁得意就走去摸吓佢地個頭,因為佢地可能會因為唔鐘意而發脾氣;千萬唔好企係佢地後面,有可能俾佢地既後腳踢親。最後,唔好做一啲「驚恐」既動作,會嚇親佢地,因為佢地比你仲細膽。

 

出發啦!

沿途都會有小路牌,講述有關羊駝既小知識。

200日元就扭到一份飼料,扭蛋造型,十分有趣!

 

見到草泥馬啦!!

睇完一輪羊駝可愛既硬照後,唔夠喉可以睇埋以下片條!

影片來源:https://www.youtube.com/watch?v=I7WqC_Yky1Y

 

資訊

地址:栃木県那須郡那須町大字大島1083

電話:0287-77-1197

開放時間:10:00 – 16:00 (休息日:星期四)

入場費用:800日元

官網:http://www.nasubigfarm.com/index.shtml

相關內容更多>

猜你喜歡文章

編輯精選更多>

【河口湖自由行攻略】河口湖三日遊行程 (推薦景點、交通、路線安排)

經常在日本風景宣傳照中,看見藍色如鏡面的湖泊與「逆富士」,這個讓許多旅人嚮往不已的畫面,便是來自富士五湖地區的「河口湖」。位於山梨縣的河口湖,擁有許多絕美景點,湖畔周遭坐落著不少美術館、博物館,充滿人文情懷,到東京旅遊,不妨安排兩三天到這裡欣賞美景!說到河口湖你可能不太熟識,但提到日本風景宣傳照經常出現的藍色湖泊與「逆富士」美景,相信大家都有更深印象,而這個美景便是來自富士五湖地區的「河口湖」。位於山梨縣的河口湖,除了可以看到富士山外,更擁有許多絕美景點,湖畔周遭坐落著不少美術館、博物館及美食店。加上由東京到河口湖的交通方便,非常適合安排一至三日行程,以下河口湖三天兩夜的攻略包括交通、推薦景點、行程及住宿安排,大家不妨參考一下,安排一個難忘的河口湖之旅! 

Winnie

30 Jan 20181231
2018韓國|首爾 七大必買美妝(最新版)

2018年在韓國,從卸妝洗臉到美白、保濕,再到眼影、遮瑕、唇彩等,韓國的彩妝界是引領潮流的指標,而每個品牌的每個系列,都有當季的推薦品,成為大家熱棒之選!小編今日分享2018到韓國不要錯過的最新版!

Tiffany

23 Jan 201843943