扭蛋殼都係組件之一!日本多啦A夢扭蛋殼竟然係佢既……

TravelLiker 29 Oct 2015 2275

「卡噠…」唔知扭到邊款公仔呢?依點解個扭蛋殼唔似平時嗰啲透明款嘅?!

哦…原來個多啦A夢蛋殼就係成件玩具其中一件嘅配件,只要將蛋殼入面嘅配件拎出黎再裝好,就會變完整嘅多啦A夢,最緊要係扭蛋再唔需要棄置,環保得嚟又好玩,可樂而不為呢!

呢款多啦A夢扭蛋一共有四款,每款售300日元(約$19港三),現已係全日本扭蛋機均有得玩。

資料及圖片來源: prtimes.jp 


【Facebook活動:手心上的富士山:TravelLiker送出「超人氣」富士山杯】

Facebook活動:手心上的富士山:TravelLiker送出「超人氣」富士山杯

相關內容更多>

猜你喜歡文章

編輯精選更多>

【韓國旅行必備】韓國問路必學韓語詞條(2018更新版)

香港人常常睇韓國綜藝節目、韓劇,對韓語也算熟悉,但真正到了韓國旅行,卻只能雞同鴨講,很多詞條不懂表達,小編這就教你一些旅行的常用詞條,必須學起來!

Eleven

08 Feb 20181179
【2018伊豆櫻花】河津櫻賞花行程攻略(交通、路線、住宿)

最新消息!日本第一櫻之稱的伊豆河津櫻,2018年的河津櫻花祭時間已經公佈,將由2018年2月10日至3月10日,想搶先賞櫻的朋友不要錯過去欣賞廷綿盛開4000米的河津櫻!

Tiffany

19 Jan 201814858