聖誕乘搭東京JR時,與他遇見此「扶手」,就嫁給他吧!

又到聖誕,又到聖誕!超Happy~今個星期五就係聖誕節,可以放假去玩!大家諗住點同另一伴一齊渡過呢?聖誕期間打算去東京自由行嘅情侶們,就一定要試試乘搭JR京葉線。

近日,日本JR京葉線係聖誕節期間推出限定活動,於12月16至25日,係240個車廟中的其中一卡,裝設以下2個心型吊扶手,即係遇見佢地嘅機會係240分之一,所以真係可遇不可求。

東京JR心型吊扶手

JR初推出這活動時,引起一時轟動,很多人(特別是情侶)都好希望可以遇到佢地。當然,機會咁低,而且仲會不斷換地方,所以如果係咁嘅概率下都可以同另一伴一齊遇見佢地,就證明係「佢」啦。

資料:日本Yahoo


相關內容更多>

猜你喜歡文章

編輯精選更多>

2018遊泰國注意及禁忌事項

2017新的一年,想必很多人到泰國「拜拜」,希望今年能找到伴侶、有份好工作、升職加薪等,但除去到泰國「拜拜」,首先要留意泰國是一個十分注重禮儀規範的國度,在公開的場合下,人人都顯得溫文爾雅,遵守社會規範。不少人到當地游覽時,應當尊重泰國人的習俗。而去泰國其實也有一些小禁忌要注意的~你又知道不知道 ?

Tiffany

30 Jan 201813559
【2018必去】《Lonely Planet》2018年世界10大旅遊城市

《Lonely Planet》已經評選出了2018年世界上最值得去的旅遊城市,以下和大家分享一下上榜的城市,大家可以計劃一下2018的行程。

phoebe

10 Jan 20181271