馬來西亞行攻略行程:新山 - 馬來西亞樂高樂園 LEGOLAND Malaysia

馬來西亞行攻略行程:新山 - 馬來西亞樂高樂園 LEGOLAND Malaysia

 

馬來西亞自由行之旅,坐落新山嘅馬來西亞樂高樂園LEGOLAND Malaysia,絕對喺小朋友、大朋友同樂高迷嚟到馬來西亞必去嘅勝地。樂高樂園全球一共有六個地方有,而預計2016年杜拜樂高樂園將會落成,成為世界第七個樂高樂園。

馬來西亞新山馬來西亞樂高樂園

馬來西亞嘅樂高樂園喺2012年9月15日正式開幕,吸引到世界各地樂高迷們嘅注意! 

 

馬來西亞新山馬來西亞樂高樂園

樂園為咗俾大朋友小朋友甚至不了解樂高玩具嘅人都可以玩得開心,公園開發咗7個主題樂園,多個地方場景都可以俾遊客自行改動,令到人人都可以體會到做英雄嘅感覺。

 

馬來西亞新山馬來西亞樂高樂園

馬來西亞新山馬來西亞樂高樂園

另外,樂園入面仲有個,由二千五百萬塊樂高積木所組成嘅小世界。

 

影片來源:Tributers

 

更多詳情:

地址:Medini, Nusajaya, Johor, Malaysia

開放時間: 10:00 – 18:00(特殊日期10:00 – 20 :00)

電話:+60-7-597-8888

門票:

  • 成人(12-59歲)140林吉
  • 兒童(3-11歲)110林吉
  • 老人(60+)110林吉。

官方網站:http://www.legoland.com.my/

相關內容更多>

猜你喜歡文章

編輯精選更多>

【日本旅行必備】日本問路必學詞條(2018更新版)

雖然香港人常常去日本旅行,但會講日文的人卻不多,加上日本並不是每一個人都可以說流利英文,難免給旅途帶來一些麻煩,所以懂一些基礎的日語對話就非常必要,這些旅行問路詞條必須掌握!

Eleven

08 Feb 2018916
【2018沖繩自由行】沖繩三天兩夜攻略(詳細景點、美食、交通、行程規劃)

如果你對沖繩的印象只有海島與沙灘,就大錯特錯! 除了自然美景,沖繩還有很多有趣景點及特色體驗,以及去沖繩自由行不可以錯過的美食。如果打算去沖繩自由行的朋友,千萬不要錯過以下的沖繩自由行全攻略,一次過介紹沖繩的景點、美食、交通、特色體驗及三天兩夜自由行攻略,讓你用三天兩夜玩轉沖繩!

Eleven

02 Feb 20184304